Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πρότυπα Δημόσια Σχολεία- ΙΙ


Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64143335

Ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, δήλωσε στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων ότι...«Το εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη χώρα μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό»... Οι βαρύτατες ύβρεις του για αυτά τα καλά δημόσια σχολεία, συνέχεια των προηγούμενων περί "ρετσινιάς" και "στρεβλής φιλοδοξίας" δεν μας αφήνουν περιθώριο να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει πραγματική αναβάθμιση τους και βελτίωση του ισχύοντος πλαισίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστούμε για άλλη μια φορά για
το καλό των σχολείων αυτών και της δημόσιας Παιδείας κόντρα σε ιδεοληψίες και αστήρικτους "εξισωτισμούς".

Ως Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με την εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου μας αλλά και την παρότρυνση όλων σας στην εκδήλωση μας για την κοπή της πίτας μας, έχω ξεκινήσει επαφές με τους εκπροσώπους των υπολοίπων Προτύπων -Πειραματικών Σχολείων, ώστε στη συνάντηση μας στις 24/2 να υπάρχει μια κοινή γραμμή δράσης. Παράλληλα επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό της Κυβέρνησης και Συναπόφοιτο κο Κατρούγκαλο (αποφ.80), στον οποίο και μετέφερα τη δυσαρέσκεια όλων μας για τους προσβλητικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς του κου Μπαλτά.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Θοδωρή Δρίτσα για την παρουσία του στην εκδήλωση τη Κοπή της πίτας μας και των βραβεύσεων, στην οποία για άλλη μια φορά τοποθετήθηκε με κολακευτικά λόγια για την προσφορά της Ιωνιδείου και των Αποφοίτων της στον Πειραιά και την Ελλάδα και εξήρε το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο της Σχολής. (Φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα τις αμέσως επόμενες μέρες)



Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου