Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Je suis Charlie







Ο διάσημος συγγραφέας μίλησε στην Corriere Della Serra με αφορμή την επίθεση στο Charlie Hebdo



Με τη δράση των Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρομοίασε τις επιθέσεις των Ισλαμιστών το τελευταίο διάστημα, ο Ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, μιλώντας στην Corriere Della Serra με αφορμή την επίθεση στο Charlie Hebdo.

«Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως διεξάγεται ένας πόλεμος, έτσι όπως γινόταν όταν ήμουν μικρός και ζούσα υπό την απειλή των βομβών. Με αυτό τον τύπο τρομοκρατίας είναι ακριβώς το ίδιο με τότε. Έχει απλά αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πολεμούν», ανέφερε ο διάσημος συγγραφέας ο οποίος στη συνέχεια διαχώρισε την καθαρή θρησκεία από τις πράξεις των τρομοκρατών.

«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τον όρο ‘Μουσουλμάνοι’, όπως δεν ήταν σωστό να κρίνουμε τον ‘Χριστιανισμό’ για τις πράξεις του Καίσαρα Βοργία. Φυσικά όμως μπορεί κανείς να πει αυτό για το Ισλαμικό Κράτος, είναι μια νέα μορφή Ναζισμού, με τις μεθόδους εξολόθρευσης και την αποστολή που έχει για να κατακτήσει τον κόσμο».



Ανέφερε τέλος, ότι η επίθεση ενάντια σε κάποια έκδοση ή σε έντυπο δεν είναι κάτι καινούριο. «Υπήρχαν πολλά περιστατικά στην ιστορία. Οι άνθρωποι σφάζονταν από παλιά για ένα βιβλίο. Η Βίβλος εναντίον του Κορανίου. Μεγάλοι πόλεμοι έχουν προκληθεί στο παρελθόν λόγω ενός βιβλίου», είπε ο Έκο.


Πηγή :http://www.thetoc.gr/diethni/article/oumperto-eko-to-islamiko-kratos-einai-san-tous-nazi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου