Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

23o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

HELLENIC PSYCHIATRIC ASSOCIATION


Απολογισμός Επιστημονικού Προγράμματος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το 23Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΕΨΕ) πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία σε έξι παράλληλες αίθουσες στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial από 23 έως 26 Απριλίου 2015.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης το 2ο Πανελλήνιο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο της ΕΨΕ και ακόμη, η 1η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Νέων Ψυχιάτρων και η 29η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΨΕ, το πρώτο που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, έγινε ένα χρόνο μετά το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, σε μια περίοδο ρευστή για την προαγωγή της ψυχικής υγείας και την οργάνωση των ψυχιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Η επιλογή της Λάρισας ως χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου έγινε, κυρίως, στη βάση της σπουδαιότητάς της ως εκπαιδευτικού κέντρου αλλά και κέντρου παροχής ψυχιατρικών υπηρεσιών καλύπτοντας μια ευρύτατη περιοχή με τεράστιες ανάγκες. Ακόμα, η Λάρισα επιλέχθηκε στη βάση της εύκολης πρόσβασης τόσο από τη Βόρεια όσο και από τη Νότια Ελλάδα και παρά το γεγονός της γνωστής έλλειψης ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του 23ου Συνεδρίου της ΕΨΕ πραγματοποιήθηκαν 5 διαλέξεις ξένων ομιλητών, 33 διαλέξεις Ελλήνων, 91 στρογγυλά τραπέζια, 148 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, 6 εκπαιδευτικά σεμινάρια και 3 συζητήσεις αντιπαράθεσης καλύπτοντας όλο το φάσμα των προληπτικών παρεμβάσεων όπως και των διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων αλλά και των δυνατοτήτων αποκατάστασης στη σύγχρονη ψυχιατρική. Εξάλλου, υπήρξε ιδιαίτερη επικέντρωση στις συνέπειες αλλά και τις

δυνατότητες-στρατηγικές για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης σε σχέση με την ψυχική υγεία του Ελληνικού πληθυσμού.

Επιλέξαμε την αποδοχή όλων των προτάσεων για την οργάνωση στρογγυλών τραπεζιών με συνέπεια τη σχετική μείωση του χρόνου ομιλίας των ομιλητών. Νομίζουμε ότι η απόφαση αυτή της Οργανωτικής Επιτροπής υπήρξε επιτυχής αφού δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να διατυπώσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε σχέση με όλα τα τρέχοντα θέματα αλλά και τα προβλήματα της καθημερινής ψυχιατρικής πρακτικής.

Ο Κλάδος «Τέχνη & Ψυχιατρική» στο πλαίσιο του συνεδρίου οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Θάνατος στη Βενετία» που ακολουθήθηκε από ενδιαφέρουσα ανοιχτή συζήτηση.

Κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου, απονεμήθηκαν δύο βραβεία του κληροδοτήματος «Μ. Ζαούση» σε εργασίες με θέμα την διπολική διαταραχή.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συναδέλφους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της πλουραλιστικής και υψηλού επιπέδου επιστημονικής εκδήλωσης και ελπίζουμε σε ανάλογη επιτυχία –με τη συμβολή σας- στο επόμενο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου

Δ. Πλουμπίδης


Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής & της Επιστημονικής Επιτροπής

Β. Κονταξάκης      Γ. Χριστοδούλου

Παπαδιαμαντοπούλου 11, 115 28 Αθήνα • Τηλ.: 210 7214148, Fax: 210 7242032 • Website: www.psych.gr • E-mail: psych@psych.gr

11, Papadiamantopoulou Str., 115 28 Athens, Greece • Tel: ++30 210 7214148, Fax: ++30 210 7242032 •


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου